Mihai Nicoara

 

  • De unde si de cand pasiunea pentru pescuit?   

      Pasiunea a venit inevitabil datorita locului meu de nastere. Locuiam la aprox. 300 m de raul Suceava. De cand? Undeva un jur de 8-9 ani, cand retin ca saream pe geam de la facutul temelor, dupa ce in prealabil imi ascundeam joarda de alun in gradinuta de flori a mamei, si…. via apa Sucevei. Nu are rost sa povestesc ce ma astepta la intoarcere.

  • De cand spinning? Care e prima naluca pe care ai folosit-o?

      Spinning in adevaratul sens al cuvantului, de prin 2005 cand la recomandarea unui amic, am plecat in concediu la Colibita. Deh …nevasta mea si-a luat atunci o valiza cu rochii de seara. Doar mergeam in concediu. A avut un soc. Nu a imbracat nici una, (pt ca nu ai la ce acolo :) ) in schimb a pescuit cot la cot cu mine si au fost cinci zile extraordinare, care m-au facut sa indragesc neconditionat acest stil de pescuit si acea zona.
      Prima naluca folosita a fost un twister. Un amic de-al meu din State, m-a luat la o partida de biban pe o crescatorie de crap. La momentul respectiv, l-am crezut nebun…dar acum inteleg deplin alegera lui.

  • Ce te atrage la acest stil de pescuit?

      Faptul ca esti tot timpul activ, esti tot timpul conectat, cu naluca, cu batul, cu firul, cu natura… Mereu esti intr-o continua schimbare incercand sa intelegi comportamentul neinteles al pestilor. Sa nu mai punem in balanta si vanitatile si perceptiile de autodepasire, caracteristice tuturor pescarilor.

  • Ai o locatie preferata de pescuit sau iti place sa testezi tot timpul ceva nou?

      O locatie singura, nu. Locatii… Raul Suceava pentru clenii sai , Bicazul pentru bibani lui si Colibita… e putin mai mult de povestit.

  • Care este specia de pesti preferata si de ce?

      La fel ca si la intrebarea precedenta, prefer sa raspund la plural. Avand in vedere zona in care locuiesc si preponderenta pestilor din apele sale, doi pesti ii pescuiesc cu mare drag. Cleanul in primul rand… Am fost si sunt atat de fascinat de acest peste si de pescuitul lui, incat am creat modele proprii de voblere (Loco) destinate 90% pescuitului acestuia. Bibanul reprezinta cealalta fata a monedei , sa zic asa, datorita voracitatii cu care se hraneste cateva minute si apoi dispare pentru o perioada, nicaieri….un peste mereu surprinzator.

  • Cea mai mare captura sau cea mai frumoasa captura?

      Pentru mine, cele mai frumoase capturi sunt cele foto.

  • In final povesteste-ne o intamplare “pescareasca” de care iti aduci aminte cu placere.
  •       Am sa va spun una de care nu-mi aduc aminte cu placere…
          Ieri nu am mers la pescuit.