Paul Caraus

 

  • De unde si de cand pasiunea pentru pescuit?

      M-am nascut cu acest microb. Am fost vaccinat de tatal meu inca de mic iar acum urmez prescriptia recomandata, sa nu stau departe de pasiunea mea pescuitul, nu-mi face bine.

  • De cand spinning? Care e prima naluca pe care ai folosit-o?

      Nu mi-au placut plasele, sacosile si geamantanele cu momeli pe care le avea intotdeanu tatal meu, nu mi-a placut sa pierd timpul cu preparatul nadei mai mult nu mi-a placut sa fiu tot timpul murdar pe maini. Spinningul mi s-a parut astfel, o optiunea mai degraba eleganta. Rotativa la care nu renunt asa usor.

  • Ce te atrage la acest stil de pescuit?

      Provocarea, natura, eleganta…

  • Ai o locatie preferata de pescuit sau iti place sa testezi tot timpul ceva nou?

      Locatia preferata este orinude la munte, departe de oameni, in linistea naturii cu susur de paraie … Sunt un conservator moderat, nu sunt neaparat adeptul noului dar nici nu-l ocolesc.

  • Care este specia de pesti preferata si de ce?

      Pastravul si/sau cleanul. Atent, sperios, bataios, imprevizibil iar locatiile unde poate fi gasit este un alt argument in sustinerea pasiunii…

  • Cea mai mare captura sau cea mai frumoasa captura?

      Avat 4+, Pastrav 2+

  • In final povesteste-ne o intamplare “pescareasca” de care iti aduci aminte cu placere.

      Primavara devreme, printre primele partide, cautam cleanul pe Olt in zona Bradu. Apa tulbure si fara mari sperante dar cu multe asteptari dupa iarna. Dupa ceva vreme de voblerit fara pic de activitate, vad cu coada ochiului undeva paralel cu malul putin abrupt o miscare fara sa-mi dau seama ce este. Arunc scurt, 2 sa 3 ture de mulineta si intep. Dupa cateva minute incordate, cu evadari in curent, rostogoliri in pelicula si tot tacamul, timp in care recunosc, imi cam tremurau ghioceii si refuzam sa-l pun pe 1 in fata convins fiind ca greutatea acestui clean nu poate sa inceapa decat cu cifra 2, am adus la mal o buturuga splendida, ea cu ramurile larg deschise eu cu rasul tamp. Morala, caci este si asa ceva, cu o buturuga in pelicula nu se face inca primavara.

Paul Caraus.