• De unde si de cand pasiunea pentru pescuit?

      Din frageda copilarie, nu pot sa imi aduc aminte momentul primei partide de pescuit, la fel cum nu pot sa imi aduc aminte care a fost primul peste prins. Imi amintesc in schimb de primii boisteni prinsi in apa Sucevitei, drumurile cu trenul spre Dornesti (pe o distanta de doar 5 km), unde reuseam sa prind o sumedenie de obleti in timp ce tatal meu pescuia la scobar. Imi amintesc apoi zilele de pescuit de la Siret, iar mai apoi “expeditiile” la Prut. Tot pe Prut am prins un prim biban la o rotativa DAM.

  • De cand spinning? Care e prima naluca pe care ai folosit-o?

      Spinning doar din 2007. Dupa o perioada destul de lunga de pauza (pe care acum nu o mai pot nicicum intelege ), urmeaza achizitionarea primelor “scule”, prima plecare in Delta, prima stiuca prinsa la oscilanta si inceputul OBSESIEI.

  • Ce te atrage la acest stil de pescuit?

      Pot spune ca nu e nimic care sa nu-mi placa. Nu ma vad stand pe un scaun si urmarind o pluta si nu ma vad murdar pe maini, mestecand in diferite nade sau insirand rame pe carlig. Prefer durerea placuta a mainii drepte dupa o zi cu mii de lanseuri si cu ceva mai putine drill-uri. :)

  • Ai o locatie preferata de pescuit sau iti place sa testezi tot timpul ceva nou?

      Nu pot spune ca am o locatie preferata, imi place sa descopar noi locuri, dar ma intorc mereu cu placere pe apele cu amintiri frumoase.

  • Care este specia de pesti preferata si de ce?

      Din nou, nu cred ca am o specie preferata, dar imi place atacul stiucii in suprafata, toamna tarziu, atacul atat de violent al salaului primavara, felul in care lupta pastravul sau atacul infundat al cleanului.

  • Cea mai mare captura sau cea mai frumoasa captura?

      Clean 54 cm, salau 87 cm, stiuca 94 cm, crap aproximativ 15 KG :).
Cea mai frumoasa (cred), un mascul de salau (doar 65 cm), in aprilie, pe Sarulesti, in concurs, al carui atac aproape mi-a smuls lanseta din mana. A urmat apoi un drill pe masura atacului. In clipa cand l-am vazut in barca am inceput sa tremur.

  • In final povesteste-ne o intamplare “pescareasca” de care iti aduci aminte cu placere.

      Intamplari de povestit ar fi multe…dar voi ramane la una hazlie.
Ma aflu in aceeasi barca cu prietenul meu Adrian Ignat. Vantul bate destul de tare. Pestele nu vrea sa colaboreze cu noi. Ne aflam la 70m de dalele unui baraj. Pe baraj, un individ pescuieste, probabil la jig, dupa felul in care misca lanseta. Lansez cam la 45 grade spre baraj si incep recuperarea. Dupa cateva ture de manivela simt ca am agatat ceva, probabil vegetatie. Grabesc recuperarea si aduc la barca un monofilament gros si galben. Incep sa il trag in barca si dupa 4-5m de fir, gasesc un grub galben. Naluca e la mine in mana, iar metrii de fir scosi din apa pe balonul barcii…”Poate-i jig-ul astuia”, imi spune Ignat. Ma uit la pescar, iar acesta, in continuare isi joaca linistit naluca…”Nu cred”, raspund. Ignat insista ”Poate iti baga o teapa”, moment in care firul de pe balonul barcii incepe sa plece in apa…

Cam asta e pescuitul la jig… :)