nucu

  • De unde si de cand pasiunea pentru pescuit?

      Pobabil ca din nastere .De unde ? „Asta ma-ntreb de mii de ori”….
      Primul peste un porcusor pe Siret cam pe unde e acum gara din orasul Siret.Anul ?1960 ! No asa !

  • De cand spinning? Care e prima naluca pe care ai folosit-o?

      Spinning pentru ca sint prea chior si batrin (si ramas mult in urma cu noutatile in ceea ce inseamna scule de pescuit ) pentru musca artificiala ! Pentru ca la spinning se prind pesti si nu fite cum se prind la musca.Pentru ca spinningul e mult mai curat decit este stationarul.Pentru ca nu folosesti chinuind ,momeli vii !
      Prima naluca 😮 ligurita rotativa hand made,facuta de un prieten de-al tatalui meu Aurel Simota ,mort de zeci de ani ! Aici e si primul peste :un clenut care avea dimensiune legala ,pe riul Siret ,in zona care azi e cunoscuta de pescari : la Matlacica .Anul ??? Fiti siguri ca e dupa nasterea Lui Hristos :) .Cam Prin 1965 !

  • Ce te atrage la acest stil de pescuit?

      Am raspuns mai sus ! Oricum prefer musca artificiala, dar stiti voi,sau o sa stiti : una e dorinta si cu totul alta e putinta :) .

  • Ai o locatie preferata de pescuit sau iti place sa testezi tot timpul ceva nou?

       Da am o locatie preferata :Siriul ! Stiti cum e : totdeauna prima dragoste se vrea ultima si ultima dragoste este de fapt PRIMA.

  • Care este specia de pesti preferata si de ce?

      Salaul pentru ca pescuitul lui ma apropie foarte mult de pescuitul la musca artificiala.

  • Cea mai mare captura sau cea mai frumoasa captura?

      Un urit de ala cu ochii asezati undeva foarte jos (singer ,fitofag ) care avea 6,3 kg ! De remarcat doar ca a fost prins de coada cu o lanseta UL facuta de Cristi Ene !

  • In final povesteste-ne o intamplare “pescareasca” de care iti aduci aminte cu placere.

      Pe Siriu ,cu Ionut in barca, un clean cam de 2 kg ,cu o lanseta „bleaga” (Trout de la GIPO),mono de 0,14mm,si Ionut spunindu-mi : Hai ,forteaza-l oleaca ,macar sa-l vedem! Nu l-am fortat deloc si l-am scos si in plus Ionut si-a agatat si pierdut ultimul dintre voblerele lui norocoase: un Tiny de 5,0 cm green tiger! Ce mi-a spus Ionut era o replica la faptul ca intr-o zi ,pe Siret ,mult mai la deal de pod,tot in barca cu Ionut,el prindea stiuci si cleni iar eu eram vislas fara macar un tzac.Arunca chiar in mal si imediat are un atac ,inteapa si incepe drill-ul cu un peste mai rasarit cind ii spun ;Forteaza-l oleaca sa-l vedem! Si dus a fost ! Urmatoarea aruncatura si faza se repeta ! In plus ,cind ma „tavaleam” de ris, lovesc ochelarii polarizati care cad in apa ,ii ia curentul si-i baga sub o cioata iar apa era de peste 2 m.