Pescuit deserticVine un moment in viata cand iti aduci aminte cu placere despre tot felul de nebunii pe care le-ai facut in trecut. Se zice ca pescuitul este boala grea, nimic mai adevarat dar in pozele urmatoare veti vedea ca pescuitul te poate baga in boala…la propriu. Probabil noptile nedormite, baile in apa rece sau dormitul in sac afara pe ceata isi vor spune cuvantul candva in viitor. Dar peste toate acestea amintirile si prieteniile legate prin acest sport vor ramane la final.

 

Cand trage pestele si nu ai somn

Pescuit deserticDespre pescuitul cu Paps  as putea scrie un roman intreg. La un calcul sumar cred ca avem minim 2 iesiri pe saptamana, insa acestea se desfasoara deobicei intr-un fel mai neobisnuit pentru o viata cotidiana monotona. Totul incepe in week-end cand majoritatea pescarilor sunt pe apa iar noi calculam prima iesire din saptamana  ce urmeaza.
Bineinteles ne folosim de tehnologie pentru a afla conditiile de pe Olt, telefoane la prieteni, internet, etc. , mai putin de creier. De ce spun asta? Pentru ca lucrurile iau amploare in zilele lucratoare. Telefon scurt la munca “iesim azi?”, raspunsul e inevitabil “da”. Plecam la 17 dupa program, fiecare a fugit in pauza de masa sa cumpere ceva de mancare si energizante (obiceiul prost al pescuitului nocturn).Pescuit desertic La 19 suntem pe apa … aici intervin problemele, mai ales daca grupul este extins la 4 persoane. Inevitabil cineva prinde peste la un moment dat, dar momentul poate fi neprielnic daca este 12 – 1 –  2 noaptea. Adrenalina provocata de dril, pozele, eliberarea te conecteaza la pescuit, uiti de somn, uiti ca peste 6 ore trebuie sa fi din nou la munca si ajungi “sclavul lansetei”, energizantele devin inutile, tot ce faci este sa continui jocul, esti acolo si nu vrei sa renunti, fie mai vrei un dril fie vrei si tu un dril (caz mai nefericit). Cateodata cazi epuizat, intinzi un sac de dormit pe cimentul incalzit peste zi si te odihnesti, dar auzi vag apa curgand si un strigat scurt te baga in priza “minciogul!!!” , te intrebi de ce dormeai in momentul ala, inexplicabil. Ajuti la scoaterea pestelui, doua poze, o inregistrare si dupa ce injuri ca drilul partenerului a durat cam mult   ai lanseta in mana.

 Cand trage pestele si nu ajungi la el

Ei bine, situatia asta este deja dusa la extrem, zile de aprilie (cand zapada acopera bine Fagarasii) sau sfarsit de octombrie nu sunt tocmai potrivite pentru o plimbare prin Olt. Dar vezi acele atacuri spectaculoase si vrei sa plasezi naluca dincolo de ele, singura solutie? O baie “scurta” de 2 ore in urma careia picioarele amortite demult se misca mecanic si fiecare piatra pe care o atingi e un cosmar dar momentul de adrenalina cauzat de un atac de avat in suprafata … de neuitat.
pescuit deserticpescuit desertic

 Cand e iarna si vrei sa pescuiesti

Aici e simplu, diferenta dintre -10 si -18 grade ziua pentru tine e egala cu 0, ai iesit la pescuit si esti fericit. Dupa 2 ore visezi  la zilele calde de vara, pescuitul la copca e prea static, vrei miscare, vrei sa lansezi, sa strabati malul luptandu-te cu tot felul de crengi si stufuri pentru ca ai vazut tu un plaur in apa si te gandesti cu placere la o stiuca ascunsa in adancuri. Revi la realitate pentru scurt timp, un biban ti-a facut jocul si te-ai incalzit putin, ti se pare totusi prea mic chiar daca ai un echipament UL, vrei  salai, somni, stiuci vrei sa auzi frana mulinetei  iar gradele coborate mult sub minus si monotonia acestui stil te deprima.
pescuit desertic

Se pot povesti multe, kilometri intregi parcursi pe malul apei, alunecari pe dale ude, nopti in cort pe ploaie si umezeala, alergat noaptea printre fulgere pentru a prinde un ultim tren spre casa etc…

Concluzie … Cateodata un moment de nebunie te face sa simti ca traiesti. Poate nu ai prins peste in ziua aceea dar vei putea oricand sa zici “Iti aduci aminte cand…”